A healthy person goes ‘Yes’, ‘No’ and ‘Whoopee!
An unhealthy person goes ‘Yes but,’ ‘No, but,’ and ‘No whoopee’

– Eric Berne

Wendelyn Leenheer

Wendelyn Leenheer

Nuchter, invoelend, analytisch en oplossingsgericht. Dat zijn de woorden die mij het beste omschrijven.

Ik wil de onderste steen boven krijgen, zeker als het gaat om het vinden van (interne) obstakels die jouw geluk of welbevinden in de weg staan. Met veel aandacht, betrokkenheid en toewijding zijn mijn inspanningen erop gericht om je inzicht te geven in hoe jij effectiever met (werk)stress kan omgaan, jezelf gezond en fit kunt houden en hoe je een betere balans werk/privé kunt realiseren. Maar ook hoe je je (werk)relaties kan verbeteren en hoe je met (meer) plezier kunt werken.

Specialisaties:
Stress- en Burn-out Coach (lid NOBCO), psychosociaal therapeut (lid NFG), TA therapeut (lid NVTA), Arbeids- en Organisatie socioloog.

Wat ik jou kan bieden

Mijn fascinatie voor het welzijn en functioneren van mensen, gekoppeld aan kennis en ruime (werk)ervaring breng ik tot uiting in mijn specialisaties:

 • Stress en burn-out coaching volgens de CSR aanpak
 • Loopbaancoaching volgens een ontwikkel-assessment, gebaseerd op de wetenschappelijk gefundeerde theorie ‘levels of work’ van Elliot Jacues en de drijfverenanalyse van Profile dynamics
 • Psycho-sociale therapie volgens de theorie, modellen en concepten uit de Transactionele Analyse (TA) en Acceptance en Commitment Therapie (ACT)

Kort CV

Na mijn studie Sociologie van Arbeid, Organisatie en Beleid aan de Universiteit van Amsterdam heb ik 25 jaar lang als HR-professional gewerkt in grote, internationale bedrijven. Daar ben ik onder meer verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van (potentiële) managers en voor het begeleiden van veranderingstrajecten bij fusies & overnames.

In 2012 heb ik het roer omgegooid en mezelf gespecialiseerd als stress & burn-outcoach, psychosociaal therapeut (register therapeut) en TA therapeut. Hiervoor heb ik onder meer de volgende opleidingen gevolgd:

 • Twee jarige opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie bij instituut Corael (Practitioner Enneagram, NLP, TA, familieopstellingen)
 • Driejarige opleiding Transactionele Analyse (TA) Psychotherapie aan de TA Academie
 • Traineeship CTA opleiding (=Internationale graad TA, werkveld Psychotherapie) (schriftelijk examen)
 • Eénjarige (verkorte) HBO-opleiding Psychosociale Basiskennis bij NTI
 • Eenjarige opleiding tot Mediator bij BGL
 • Basistraining Emotionally Focused Therapy bij EFT Nederland
 • Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy bij Seetrue
 • Opleiding Stress- & Burnoutcoach bij HRD Academy
 • Opleiding Stress & Burnoutcoach bij Centrum voor Stress & Veerkracht
 • Opleiding tot assessor Potentia Assessment (De Baak) en Meurs Assessment

Daarnaast ben ik vanaf 2006 consultant bij Profile Dynamics (drijfverenanalyse) en sinds 2017 heb ik een samenwerkingsverband met Ember BV en IW Company.

Ik heb ruime ervaring in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorgsector en dat stelt me in staat om de unieke werkgerelateerde uitdagingen te begrijpen.

Eind 2022 heb ik samen met twee collega’s de NOBCO-vaksectie Vitaliteit, Stress & Burnout opgericht en jaarlijks organiseren wij 2 of meer evenementen over nieuwe ontwikkelingen en inzichten op dit vakgebied.

Ember
IWCompany

Ik heb 7 gesprekken met Wendelyn gehad. Het invullen van een enneagramtest en het maken van mijn levensscript waren beiden onderdeel van de gesprekken.

Deze beide opdrachten hebben mij geholpen om terug te kijken op een fase in mijn leven die moeilijk was en die ik lastig kon loslaten. In de gesprekken met Wendelyn heb ik veel over mezelf geleerd. Niet alléén de terugblik op de moeilijke periode, maar ook hoe in het heden met mij gaat.

Wat voor mij vooral heel waardevol is, is dat ik heel dicht bij mezelf ben komen te staan. Dit geeft een evenwichtig gevoel en dat is mij zeer dierbaar. Wendelyn is daarbij een enorme steun geweest. Onder andere omdat zij mij steeds over dingen liet nadenken en dóór te vragen wanneer ik eigenlijk “klaar was met praten”. Dit deed zij op een professionele manier. Zij nam de leiding in het gesprek, maar deed dit absoluut zonder enige pressie, waardoor er voor mij veilige sfeer was om mijn verhaal te doen. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.

Wat ik heel erg fijn vind, is dat ik door deze gesprekken voor mijzelf een nieuwere manier heb gevonden om door het leven te gaan. Een veel bewustere manier. Maar vooral een manier waarbij ik geleerd heb dat ik er wel degelijk toe doe, er mag zijn. Net zoveel als dat ik er voor anderen ben.

Ellen